2017 års program mm

Årsboken 2017 är nu lämnad till Post Nord för distribution.

Du får även ett särskilt brev med en hel del information om vår verksamhet 2018 inkl om vårt 100 och 40 års jubileum och inbjudan till höstmöte och kallelse till årsmöte mm.

Årsbokens artiklar 2017:

Per Kjellgren: Söderköping den 15 december 1482. På spaning efter Söderköpings medeltida själagård.

Svante Lihoff: Pappersbruk i Bolltorp

Christer Johansson: Rådhustorget n:o 1 i Kvarteret Hertigen n:o 2

Svante Lihoff: Kronolänsmansboställe i Husby

Kl 11-16 den 25/11-26/11 var det Miniatyrtåg på muséet med Lars Lindh, Sven Münter m fl. Muséet var också öppet. Ungefär 100 personer per veckoslut besökte muséet.

Måndag 11/12 kl 18.30 har vi traditionellt höstmöte i Drothems församlingshem. Lucia skall komma liksom föredragshållaren Ann-Marie Nilsson som skall berätta om ”Musik till vatten och punsch” och då dyker säkert Söderköpings Brunn upp i berättandet.

 

 

Vi kommer att informera om programmet 2018 och då speciellt om Gillets 100 års jubiléum. Även nya och blivande medlemmar är välkomna.

EFTERLYSNING

Under Gillets unga år lät man tillverka i aluminium (?) ett märke att kunna fästa på kavajen (föreningen var då mycket mansdominerad). Märket tycks ha bestått av teckningen av S:t Ragnhild. 300 märken tillverkades och såldes till medlemmarna.

Några få märken, anges det, var i guld och gavs som tack till medlemmar som gjort stora insatser i föreningen.

Nu är det så att det finns inget märke bevarat hos Gillet– SÅ VET DU ATT DET LIGGER ETT MÄRKE I GÖMMORNA så är vi väldigt tacksamma om vi kan få se det och ännu mer om det kan skänkas till Gillet.