Aktuellt

S:t Ragnhilds Gille inleder 2019 ett samarbete med Studiefrämjandet när det gäller visningar av muséet, programaktiviteter, studiecirklar och andra arrangemang.

Vi hyser en förhoppning att vi på så sätt skall kunna nå ut till fler besökare och kanske även öka vårt medlemsantal.

Modelljärnvägen är på plats.

Kontakta gärna muséet 0121-214 84 för att höra efter om du kan komma och ta en titt och kanske också få köra lite.

Under Påsklovet, den 15-18/4 2019 är muséet öppet kl 10.00-16.00 och då visar vi givetvis muséet och speciellt den stora välkända modelljärnvägen.

Historisk studieresa till västra

Östergötland

24/5 2019 kl 07.00-ca 19.00.

Vi reser med Ramunderbuss från Stinsen kl 07.00, stannar till vid runstenen i Rök, fortsätter till Alvastra klosterruin, där vid guidas, fikar vid bussen, fortsätter till Bjälbo, där vi också guidas, sedan till Vadstena där du kan fika eller äta lunch (ingår inte i resans pris), därefter får vi se Landsarkivet bakom kulisserna, och slutligen guidad visning av Klostermuséet, med därefter möjlighet till eget besök i Klosterkyrkan och/eller Mårten Skinnares hus (utvändigt), kanske en egen fika i Pilgrimscentrat eller Folkhögskolan eller annan plats.

Sedan åker vi till Söderköping och i bussen får vi lite frukt och kall dryck.

PRISET per person är nu fastställt och blir 400 kr/person som är medlem i Gillet och 600 kr/per person som inte är medlem.

ANMÄLAN senast 1/5 2019 till Muséet per tfn, mail eller eget besök.

Se övriga program på vår hemsida under rubriken program.

Kjell Jonasson

Ett par dagar före årsmötet avled suppleanten i styrelsen Kjell Jonasson efter en viss tids sjukdom. Kjell har i flera år visat stort intresse för Söderköpings historia, han skrev bl a kortare i artiklar i Folkbladet, och som vykortssamlare skaffade han sig stor kunskap som resulterade i ett par böcker kallade Vykortsvandring i Söderköping mm mm. För många av oss underhöll hans professionellt med gitarrspel och sång.

MUSÈET 2019

Bildgruppen på Torsdagar varannan vecka ar sina sammankomster vid vanlig tid, dvs 15.30 på Muséet. Kontakta dem om du vill vara med.

STINSEN 2019

RETRO-föredragen, i samverkan mellan Söderköpings Kommun, Folkuniversitetet, S:t Ragnhilds Gille m fl  på Stinsen finns annonserade på kommunens hemsida.

S:t Ragnhilds Gille 100 år

stragnhildsgille In the spring 1918 Historiken över S:t Ragnhilds Gille (engelsk version, in English)

Klicka och läs. VIKTIGARE HÄNDELSER I GILLETS HISTORIA