Välkommen till Söderköpings hembygdsförening
S:t Ragnhilds Gille!

På vår hemsida eftersträvar vi att ge en samlad aktuell information om förening, program, evenemang, nyheter, publikationer mm. Äldre årsböcker är digitalt tillgängliga. Bildarkivet omfattar ca 17 000 bilder och växer snabbt. Via länk nås även våra sidor på portalen Visit Östergötland. Dess information vänder sig särskilt till turister och ges även på engelska och tyska.

E-posta gärna dina synpunkter till vår redaktör: lars.sylvan@telia.com

ÄNDRINGSDATUM: 30 januari 2015

 

Årsmöte.

S:t Ragnhilds Gilles årsmöte äger rum torsdag 5 mars 2015 kl. 19.00 i S:t Laurentii församlingshem. Styrelsen kommer att redovisa hur år 2014 varit beträffande aktiviteter och ekonomi. Vi kommer dessutom att förelägga årsmötet förslag till verksamhetsplan och budget för år 2015.

Tyvärr finns det ingen valberedning som kan planera valet av ny ålderman, ledamöter och suppleanter i styrelsen och andra funktionärer. Men styrelsen kommer att så långt det är möjligt ha ett förslag färdigt.

078Arkeolog Mattias Schönbäck kommer att berätta för oss under rubriken ”Att rädda en ruin”. Han har inte avslöjat vilken ruin han avser, men man kan väl misstänka att det är Stegeborgs slottsruin det till största delen kan handla om, eftersom delar av den ju rasade under förra vintern. Spännande att lyssna skall det i varje fall bli.

Givetvis blir det servering av kaffe/te också.

Välkommen önskar
Styrelsen genom
Vice ålderman
Ola Lönnqvist

När järnvägen fanns i Söderköping.

Tågföredrag1

Det var många som tog tåget under onsdagskvällens föredrag där stinsen Lars Lindh inte bara vinkade av utan också höll ångan uppe.

Terminsstart fotodokumentationscirkeln.

T11078Horsdagen den 15 januari startade vårterminens arbete i studiecirkeln. Gruppen träffas torsdagar i udda veckor kl. 15.30-17.30. Särskilda tematräffar kommer att vara öppna för alla intresserade. Dessa annonseras på hemsidan några veckor i förväg.

Kommentera bilder!

Nu är det åter möjligt att skriva in kommentarer vid bilderna i bildarkivet. Det ger oss värdefull hjälp i uppdateringsarbetet.

Program för våren 2015

Under fliken PROGRAM hittar du vårens program i nedladdningsbar version.