Välkommen till Söderköpings hembygdsförening
S:t Ragnhilds Gille!

På vår hemsida eftersträvar vi att ge en samlad aktuell information om förening, program, evenemang, nyheter, publikationer mm. Äldre årsböcker är digitalt tillgängliga. Bildarkivet omfattar ca 16 000 bilder och växer snabbt. Via länk nås även våra sidor på portalen Visit Östergötland. Dess information vänder sig särskilt till turister och ges även på engelska och tyska.

E-posta gärna dina synpunkter till vår redaktör: lars.sylvan@telia.com

ÄNDRINGSDATUM: 16 december 2014

 

GOD JUL!

DSC_0023Med denna stämningsbild vill vi tillönska alla besökare av vår hemsida en riktigt GOD JUL!

Terminsstart fotodokumentationscirkeln.

T11078Horsdagen den 15 januari kl. 15.30 är det vårterminstart i fotodokumentationscirkeln. Särskilda tematräffar är öppna för alla intresserade. Dessa annonseras på hemsidan några veckor i förväg.

Kommentera bilder!

Nu är det åter möjligt att skriva in kommentarer vid bilderna i bildarkivet. Det ger oss värdefull hjälp i uppdateringsarbetet.

Program för våren 2015 har kommit!

Under fliken PROGRAM hittar du vårens program i nedladdningsbar version.

Årsboken 2014 har kommit!

St Ragnhilds gilles årsboksförfattare på StinsenÅrsboken 2014 presenterades på Stinsen onsdagen den 19 november. Artikelförfattarna Marja Bergström, K-G Andersson, Ingrid Käfling, Ola Lönnqvist och Christer Eklund medverkade och berättade om sina bidrag. Årsboken distribueras till medlemmarna under vecka 48.

Bildträff med temat FÖRBIFARTEN.

B0211HTRIVIALEN var fullsatt till sista stolen och besökarna deltog mycket aktivt när fotodokumentationscirkeln ordnade träff med temat FÖRBIFARTEN. Bildspel visades med historiska bilder på lantgårdar, torp, natur och andra miljöer längs den planerade nya E22-sträckningen.

Småruskigt ute men mysigt inne i torpet!

IMG_4583IMG_4587Den numera traditionsenliga höstmarknaden på Korskullen gick av stapeln lördagen den 25 oktober. I det småruskiga vädret tyckte många marknadsbesökare att det var mysigt att titta in i det lilla Fiskartorpet. Intresset för husets historia och de gamla allmogeföremålen var stort.

En tidsenligt utklädd sagotant berättade sagor för små barn på förmiddagen. När det började skymma framåt kvällen blev det spökhistorier för de äldre barnen. ”En saga till!” upprepade lyssnarskaran.

151 personer hann besöka den fina torpstugan under höstmarknaden.